Häätrendit

Hääpukutrendien lisäksi puhutaan myös häätrendeistä – siitä, millaiset häät ovat milloinkin muodikkaat ja trendikkäät. Saatetaan puhua häiden trendiväreistä ja niistä elementeistä, joiden avulla häistä voidaan tehdä trendikkäät. Moni on sitä mieltä, ettei näiden trendien tai muotioikkujen pitäisi antaa liiaksi vaikuttaa omiin häihin, vaan että kaikista tärkeintä on se, että häät ovat hääparinsa itsensä näköiset. On tärkeää, että häät miellyttävät hääparia itseään – olivatpa ne kuinka epämuodikkaat tahansa!

Inspiraatiota trendeistä

Tästä huolimatta voi olla mielenkiintoista seurata trendejä ja napata niistä ideoita omiin häihin – juuri niitä ideoita, jotka tuntuvat omannäköisiltä. Tällöin trendit voivat toimia inspiraarion lähteinä. Viime aikoina trendikkäitä juttuja ovat olleet esimerkiksi karkkibuffetit. Vaikka karkkibuffet saattaa ensin kuulostaakin enemmän lastenjuhlaan sopivalta idealta, niin ei se ole tarkemmin ajateltuna hullumpi idea myöskään häihin. Kaikki riippuu toteutustavasta! Jos hääpari on vaikkapa tavannut toisensa karkkikaupassa tai tykkää muuten erityisen paljon karkeista, niin tässäpä voisikin olla sopiva trendi hyödynnettäväksi myös omissa häissä. Erilaisia photobootheja on myös käytetty runsaasti viime vuosien häissä. Koristeluissa on suosittu pom pom –palloja.

Videot

Häiden videokuvausta saattaa moni pitää vanhanaikaisena ideana, mutta viimeaikoina videokuvaus on jälleen saavuttanut uutta suosiota. Videoista voidaan jopa tehdä pätkiä, jotka muistuttavat elokuvaa ja joissa on saatettu käyttää useaa kameraa tai esimerkiksi GoProta. Myös lentävät drone-kamerat ovat olleet viime aikoina suosittuja, samoin kun dokumentaariset häävideotkin. Hääpäivästä on mahdollista koostaa myös trailerimainen lyhyt pätkä, jonka jakaminen onnistuu vaikkapa somessa.

Sovellukset

Tekniikan kehitys näkyy nyt myös häiden suunnittelussa ja erilaisten hääsovellusten käyttö onkin nyt erityisen trendikästä häitä suunniteltaessa. Niistä voi hakea inspiraatiota sekä saada aivan konkreettistakin apua. Erityisen näppäriä tällaiset sovellukset ovat esimerkiksi suunnitellessasi hääbudjettia. Kivoja ideoita voi helposti kerätä esimerkiksi omaan Pinterest-tauluun, josta on helppo napata lopulta ne parhaat vinkit omaan hääjuhlaan ja –pukeutumiseen. Pinterestin avulla on myös helppoa hahmottaa, millaisesta tyylistä itse tykkää. Moni nykymorsian suosiikin Pinterestia omien häidensä suunnittelussa ja ideoiden kokoamisessa yhteen. Kerää esimerkiksi kuvia mieleisistäsi hääpuvuista yhteen kansioon ja mieleisistäsi koristeluista toiseen. Kerää kuvia mieleisistäsi värimaailmoista ja mieti, mitkä ideat voisivat toimia myös omissa häissäsi.

Puku

Enää hääpuvun ei välttämättä tarvitse maksaa maltaita ollakseen trendikäs, vaan kalliimpien luomusten rinnalle on alkanut ilmestyä niin sanottuja halpishääpukuja, kuten vaaleita housupukuja ja muita edullisia vaihtoehtoja. Nykyisin netistä löytyy jo myös niin sanottuja halpishääpukuliikkeitä eikä enää olekaan mikään pakko ostaa pukua kivijalkaliikkeestä, joka on erikoistunut myymään ainoastaan hääpukuja ja muita häiden rekvisiittaa.
Nykyisin puhutaan myös vaimomekoista, joita voi käyttää jo hääjuhlan aikana tai häiden jälkeisenä päivänä. Nykyisin on trendikästä käyttää kukkaistyttöinä isoäitejä ja tämä onkin erityisen ihastuttava tapa, jolla kunnioitetaan suvun vanhimpia jäseniä. Monet isoäidit ovat ottaneet mielissään vastaan tämän kunniatehtävän.

Ruoka

Hääruuassa suositaan monesti paikallisesti ja ekologisesti tuotettua ruokaa, mikä on erityisen ilahduttavaa. Luomuruuan suosiminen on myös kasvava trendi, samoin kuin terveellisyyskin – vaikkei häiden olisikaan tarkoitus olla varsinaiset terveysjuhlat. Riista on nykyisin suosittu vaihtoehto häämenussa. On tärkeää, että ruoka on hääparille itselleen mieleistä! On myös tärkeää, että erilaisia erikoisruokavalioita noudattavat vieraat on huomioitu menussa.

Häälook

Häälookissa suositaan nyt luonnollisuutta ja kampauksissa suositaan rentoja nutturoita sekä erilaisia lettikampauksia. Meikin osalta suositaan myös luonnollisuutta sekä kuulautta. Meikin tarkoitus on korostaa morsiamen parhaita ominaisuuksia! Nyt on tärkeää näyttää omalta itseltä tärkeän päivän koittaessa! Vahvat varjostukset tai runsaan meikin voikin nyt suosiolla unohtaa ja keskittyä ainoastaan korostamaan omia parhaita puolia sekä häivyttämään mahdollisia pikkuvirheitä.