Hääpukutrendit 2017

Häät ovat eräs elämän tärkeimmistä juhlista – monen mielestä kenties se kaikista tärkein juhla. Moni toivoo, että viettäisi juuri tätä juhlaa elämässään vain kerran, minkä vuoksi juhlaan latautuu aivan erityisen suuria odotuksia. Jokainen morsian haluaa olla kaunis tänä suurena päivänään ja meneepä osalla nämä prinsessahaaveet jopa hieman yli, mille saatetaan naureskella hyväntahtoisesti vielä vuosien jälkeenkin. Millaiset trendit sitten vallitsevat ensi vuonna hääpukujen saralla – mitä morsiamen kannattaisi tänä suurena päivänä pukea päälleen ollakseen erityisen trendikäs? Lue seuraavaan kappaleeseen kokoamamme trendikkään morsiamen vinkit. Puvun lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös oikeanlaisten korujen valintaan – näistä koruista luultavasti tärkein on vihkisormus, jonka valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota – tulethan kantamaan sitä niin myötä- kuin vastamäessäkin!

Hääpukuvinkkimme

Vuonna 2017 trendikkäässä hääpuvussa korostuu sekä luonnollisuus että tietynlainen boheemius – trendikäs morsian ei ensi vuonna ole välttämättä kovin tällätty. Materiaaleina kauniisti laskeutuva sifonki sekä tylli ovat erityisen suosittuja, samoin kuin romanttinen pitsikin. Tyylille on ominaista konstailemattomuus ja leikkisyys ja puvut ovat mahdollisimman keveitä. Monelle suomalaiselle tämä on hyvä uutinen – onhan tyylimme usein juuri melko konstailematon eikä suuri osa suomalaisista välttämättä pidä äärimmäisen tällätystä juhlalookista. Eräs suosittu trendi ovat ensi vuonna puvut, joissa morsian näyttää aivan keijukaiselta. Sadunomaisuus ja herkkyys ovat nyt valttia, samoin kuin naisellisuus. Valkoinen väri ei ole hääpuvun ehdoton edellytys vuonna 2017, vaan tarjolla on esimerkiksi kukkakuvioisia morsiuspukuja.

Korut

Puvun lisäksi morsiamen on tärkeää kiinnittää huomiota myös valitsemiinsa koruihin. Tämä valinta on kiinteässä yhteydessä siihen millaisen puvun morsian on valinnut – erilaiset korut sopivat erilaisiin pukuihin. Myös mies voi käyttää häissä koruja, kuten solmioneuloja ja kalvosinnappeja. Osa morsiamista muistaa myös häiden tärkeintä tukijoukkoa koruin, jotka muistuttavat heitä tärkeistä päivästä. Esimerkiksi pienet sydän-korvakorut tai –riipukset voivat olla tähän käyttötarkoitukseen mitä erinomaisin valinta. Tällaisilla lahjoilla voi muistaa esimerkiksi kaasoja, bestmania, ystäviä ja vanhempia.

Korun tarkoitus on täydentää kokonaisuutta ja valitsemastasi hääpuvusta riippuu, millaisia koruja sen kanssa kannattaa valita. Puku, jossa on runsaasti upeita yksityiskohtia, ei tarvitse lisäksi suurta määrää koruja. Jos laitat koruja alueille, joilla on jo runsas määrä kauniita yksityiskohtia, kilpailevat nämä korut näiden yksityiskohtien kanssa katsojan huomiosta ja lopputulos saattaa olla sekava. Tällaisen puvun kanssa kannattaakin suosia vaikkapa korvakoruja tai esimerkiksi kampaukseen kiinnitettävää korua.

Jos pukusi jättää olkapääsi paljaiksi, suosi kaulakorua. Muista kokeilla korua ennen H-hetkeä valitsemasi puvun kera. Näin näet, istuvatko koru ja puku yhteen ja sopivatko korut puvun teemaan. Onko värimaailma tasapainossa?
Esimerkiksi helmenharmaan hääpuvun, jossa on koristeellinen yläosa, kanssa saattavat riittää pelkät korvakorut. Koruissa kannattaa käyttää mielikuvistusta ja valita niille jokin teema. Esimerkiksi sydän-teema sopii hyvin tämän rakkaudenjuhlan teemaksi. Samaa teemaa voi käyttää myös vaikkapa kutsukorteissa, kiitoskorteissa ja koristelussa. Teema voi näkyä myös vaikkapa hääparin auton ikkunassa sekä tienvarsille viedyissä kylteissä, jotka opastavat vieraat perille hääpaikalle ja kirkkoon. Voipa tämä sama teema näkyä jopa postimerkeissä, joita käytetään kutsukorttien lähettämiseen ennen häitä ja kiitoskorttien lähettämiseen häiden jälkeen.

Koruista luultavasti tärkein on vihkisormus ja sen valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota. Eräs hyvä idea on ideoida oma sormus itse tai antaa puolisolle itse ideoitu sormus todisteena ikuisesta rakkaudesta. Myös sormuksen tulee olla sellainen, jota on helppo rakastaa – niin myötä- kuin vastamäessäkin. Millaisesta vihkisormuksesta sinä pidät – suositko näyttäviä ja koristeellisia malleja vai pidätkö hieman yksinkertaisemmista ja ilmeettömämmistä malleista? Mistä materiaalista pidät – kullasta, hopeasta, valkokullasta vaiko kenties jostakin aivan muusta?